Bli jourare

Det finns olika sätt för dig som volontär att bidra till vår förening.

Vill du vara med i Tjejjouren? Vårt främsta arbete är att ha samtalsjour på vår chatt och mail där vi stöttar andra tjejer i det de behöver. Det handlar främst om att kunna lyssna och vara en medmänniska, inte om att lösa andras problem.

Vill du vara med i Kvinnojouren? Som jourkvinna har du kontakt med de som bor i vårt stödboende på tider som passar dig och de boende efter överenskommelse. 

För vara med i stödverksamheten i tjej- eller kvinnojouren ska du vara tjej/kvinna och över 18 år. För att engagera dig hos oss krävs att du genomgår en internutbildning i form av en studiecirkel, nästa tillfälle börjar den 18 oktober 2018 och består av åtta träffar. De sju första träffarna sker på torsdagar mellan kl. 18-20.15, och den sista träffen (8 december) sker i bibliotekets Hörsal kl. 15-17:00. Hör av dig om du är intresserad av att veta mer! 

Som jourtjej eller jourkvinna erbjuds du olika utbildningar inom ämnen relaterade till vår verksamhet, som kan hjälpa dig att utvecklas som stödperson och skapa förståelse för de du möter.  

Utöver jourverksamheterna har vi utåtriktat arbete som handlar om att vara med och informera om Mirandas arbete på olika ställen.

Inte alla känner att de vill eller kan arbeta som jourare, men det finns också andra sätt att stödja Miranda och vår verksamhet. Kanske kan du tänka dig att hjälpa oss med praktiska ting såsom städning, hjälp vid flytt, hjälpa att tolka eller annat.

Är du intresserad av att vara med? Hör av dig till oss!

Medlem

Som medlem får du vårt nyhetsbrev två gånger om året om verksamhetens arbete. Eftersom vi är en ideell förening är våra medlemmar av stor betydelse för oss!

Kostnaderna för att vara medlem är 150 kr/ år. Vissa grupper har dock rätt till ett subventionerat medlemskap i vår förening, dessa är:

Barn (under 18 år): 50 kr/år

Studerande: 75 kr/år

Pensionärer: 75 kr/år

Du kan betala till vårt bankgirokonto: 5760-2864, skriv ditt namn i meddelandefältet och maila sedan dina uppgifter till oss, så vi vet vart vi ska skicka medlemsbrevet. Du kan också betala via Swish till nummer 123 378 58 54, skriv då mailadress i meddelandefältet.

Vi är oerhört tacksamma för alla gåvor!

Sponsring

Vill ditt företag stödja Kvinno- och tjejjouren Mirandas arbete? Hör i så fall av er till oss! Ni får er logga på vår hemsida som tack!

Skänk en gåva

I vårt skyddade boende bor personer som ofta fått lämna sina hem och tillhörigheter väldigt snabbt och vi behöver ofta saker till lägenheterna. Allt från kläder i alla storlekar, böcker, leksaker till barnen till husgeråd.
Kontakta oss om du har saker att skänka!

Vi tar också gärna emot gåvor i form av pengar som går till att finansiera vår verksamhet. Du kan betala till vårt bankgirokonto: 5760-2864 eller via Swish till nummer 123 378 58 54.