Hur arbetar tjejjouren?

Tjejjouren Miranda finns för dig som behöver någon att prata med. Vi har en chatt, som du hittar här på hemsidan, som är öppen två gånger i veckan och under sommaren en gång i veckan. De aktuella tiderna hittar du under "Chatta med tjejjouren". Du kan också alltid maila till oss på tjej@jourmiranda.se, vi försöker svara inom några dagar. Om du funderar på något särskilt så finns det en sida som heter Tjejguiden. Här finns en mängd ämnen från A-Ö som kanske kan ge dig svar på dina frågor!

På Tjejjouren Miranda finns en anställd samordnare på deltid som sköter arbetet kring jouren, men stödsamtalen sker på jourtjejernas fritid.

Känner du att Internet inte är det forumet du söker, utan hellre vill  prata i telefon eller träffa någon? På kontorstid kan du ringa till vår telefon 0150-780 44 och vill du träffas kan du kontakta oss för att boka in ett möte hos oss. Vi har ingen drop-in-tid för besök.

Utöver stödsamtal har vi också utåtriktad verksamhet, bland annat är vi ute och informerar om vilka vi är eller håller föredrag om olika ämnen. Vill du att vi ska komma till din skola eller arbetsplats så hör gärna av dig! 

Vem får höra av sig?

Tjejjouren Miranda vänder sig till alla som själva definierar sig som tjejer. Vi ställer inga kontrollfrågor om kön eller ålder, du avgör själv om vi är rätt ställe att vända sig till.

Till oss kan du höra av dig med precis vad som helst. Vi som jobbar på jouren gör det på vår fritid och är inte utbildade samtalspersoner utan är tjejer som vill stötta andra tjejer.

Om du inte bor i Katrineholm, Flen eller Vingåker spelar ingen roll, du får gärna höra av dig till oss ändå.

Anonymitet och tystnadslöfte

Du som hör av dig till oss behöver aldrig berätta vad du heter, hur gammal du är eller något annat sådant, du har rätt att vara helt anonym.

Likadant gäller för oss som jourar, vi berättar inte vad vi heter eller något personligt om oss. Vi är alla bra lyssnare som gärna vill prata med dig om det du behöver, inte om oss själva.

Vi har tystnadslöfte, allt du berättar för oss stannar hos oss. Vi har heller ingen anmälningsplikt, eftersom du är helt anonym kommer vi inte anmäla till polis eller socialtjänst, oavsett vad du berättar. Tycker vi att det låter som att det skulle behövas uppmuntrar vi istället dig att vända dig dit själv, men det är ditt beslut.

Tjejjourer i Sverige

Det finns ca 70 tjej- och ungdomsjourer i Sverige idag som alla gör sitt bästa för att kunna finnas där för de som behöver.

Vill du veta mer om tjejjourerna så gå in på tjejjouren.se, där finns alla Sveriges tjejjourer samlade. Där kan du läsa mer om tjejjourernas arbete och andra tjejjourer i Sverige. Även de dagar Mirandas chatt har stängt finns det nästan alltid någon annan jour som har öppet! Det finns även ungdoms- och transjourer för dig som känner att det är ett bättre forum, du hittar samtliga på tjejjouren.se. 

Chatta med tjejjouren

Här kan du chatta med oss på Tjejjouren Miranda!
Mellan vecka 26 och 33 har chatten öppet torsdagar mellan kl. 19-21. 

Klicka på länken så kommer du till chatten.

 

Har vi stängt och du ändå vill kontakta oss, maila på tjej@jourmiranda.se
Vill du chatta med en annan jour? Kolla här: https://tjejjouren.se/kontakta-jour

Besök vår webbplats via en dator eller iPad för att chattfunktionen ska fungera.